HUMMER
MVA-Huolto on AM General erikoisajoneuvovalmistajan sertifioitu edustaja Suomessa vuodesta 1997.

AM General on maailman johtava yritys Military ja Special Purpose -erikoisajoneuvojen muotoilussa, suunnittelussa ja valmistuksessa. Yhtiön pääkonttori on Mishawakassa, Yhdysvaltojen Indiana-osavaltiossa. 

AM General on kehittänyt mm. HMMWV (Humvee) ja Hummer -tuotemerkit.

Tässä muutamia esimerkkejä laajasta AM General -ajoneuvomallistosta:
 
  
HUMMER H1

Hummer H1, joka on HMMWV:n, sota-ajoneuvon siviiliversio tuli markkinoille vuonna 1992, se oli saanut julkisuutta Operation Desert Stormin aikana otetuista valokuvista. Se on hyvin pitkälti samanlainen kuin sotilasversio, mutta aseistus ja suojaus on poistettu. Myös sisustusta on parannettu mukavuuden nimissä. Mallia on valmistettu Yhdysvalloissa Indianassa, AM Generalin Mishiwakan tehtaalla. Keväällä 2006 GM kuitenkin ilmoitti, että se lopettaa H1:n valmistamisen samana kesänä, johtuen uusista vuoden 2007 päästömääräyksistä dieselmoottoreita varten. Näin ollen mallin kokonaistuotantomäärä jäi noin 12 000 kappaleeseen, joka on murto-osa alkuperäisen sotilasversion valmistusmäärästä.

H1 on maasto-ominaisuuksiltaan lähes ainutlaatuinen, auto on leveästä raidevälistä johtuen erittäin vakaa myös maastossa ja se pystyy kahlaamaan 76 cm syvässä vedessä sekä kiipeämään 56 cm korkean esteen yli. Auton maavara on 41 cm, joka johtuu siitä, että alustan suunnittelussa on käytettynä mallina kuorma-auton pohjaa. Autolla pystytään nousemaan 72 astetta jyrkkää mäkeä ja tulemaan alaspäin 37,5 astetta jyrkkää mäkeä. Monissa H1:ssä on CTIS järjestelmä jolla saadaan säädettyä rengaspainetta ohjaamosta käsin ajon aikana.

Autossa on myös muita erikoisuuksia, kuten jarrut,jotka eivät ole renkaissa vaan lähellä tasauspyörästöä. Lämmityslaite on korkealla ja taittuu osittain moottorin päälle.

Autossa on paljon muista autoista lainattuja osia. Etujarrusylinterit ovat AMC Eaglesta, ohjauspylväs Ford LTD:stä, virtalukko Ford Escortista ja käsinojat Jeep Cherokeesta.

HUMMER H2

Hummer H2 on hieman alkuperäistä H1-mallia pienempi SUV, jossa on tilaa viidelle henkilölle. H2-mallista on valmistettu myös H2 SUT-pickup-mallia. H1-malliin verrattuna H2 on nykyaikaisempi ja ominaisuuksiltaan kelvollisempi normaalikäyttöön, vaikka se on H1-mallia huomattavasti pienempi, luokitellaan se kuitenkin isoksi maasturiksi. Mallin valmistus lopetettiin vuonna 2010.
HUMMER H3
 

Hummer H3 on ulkomitoiltaan toiseksi pienin ja viimeiseksi jäänyt Hummer-malli. SUV-mallinen auto esiteltiin vuonna 2005. Yhdysvalloissa se tuli markkinoille toukokuussa 2005 ja lisäsi selkeästi Hummereiden kokonaismyyntilukuja. Aluksi mallia valmistettiin vain Shreveportissa, Louisianassa ja autot jäivät kaikki Pohjois-Amerikkaan. Vuoden 2007 alussa General Motors esitteli myös Etelä-Afrikan Struandalen tehtaalla valmistettavan H3:n, jota tullaan myymään ympäri maailman. Euroopassa uusi malli tuli myyntiin huhtikuussa 2007 ja myös oikealta ohjattava malli tuli saatavaksi samana kesänä.

Pohjois-Amerikan mallissa käytetään paljon yhteisiä osia Chevrolet Coloradon ja GMC Canyonin kanssa. Mallista on olemassa myös vuoden 2006 Detroitissa esitelty H3x-malli, joka eroaa normaalimallista lisävarusteiden osalta. H3:sen konseptiautomalli oli pick-up, mutta tuotantomallista tuli kuitenkin farmari.

Etelä-Afrikassa valmistettu versio eroaa monin tavoin pohjoisamerikkalaisesta. Muun muassa valoumpioiden ja puskurien muodot ovat erilaiset. Samoin esimerkiksi lokasuojia on levennetty, jotta ne peittäisivät renkaat paremmin ja täyttäisivät joidenkin maiden lainsäädännön asettamat edellytykset.

Maaliskuussa 2007 esiteltiin Isossa-Britanniassa myös oikeanpuoleisella ohjauksella varustettu H3. Se valmistetaan Etelä-Afrikassa ja tulee tarjolle Ison-Britannian lisäksi muun muassa Australiassa ja Japanissa.

 
Powered by Smart Kotisivutyökalu